Viljat:
Vehnä on yksi eniten viljellyistä ja kulutetuista viljoista maailmassa. Tässä on katsaus sen eri muotoihin ja käyttötarkoituksiin:
Vehnäjauhot (vehnähiutaleet, leseet jne.) ja kokonaisina jyvinä tai tuotteina, jotka säilyttävät enemmän kuituja ja ravintoaineita.
Vehnäjauho saadaan jauhamalla vehnäjyviä. Jalostustason mukaan voidaan saada:
Kokojauho (T150): Sisältää koko jyvän, runsas kuitupitoisuus.
Puolikokojauho (T110): Hiukan vähemmän kuitua, mutta silti ravitsevaa.
Valkoinen jauho (T45 tai T55): Keveämpää ja käytetään leivonnassa, valkoisessa leivässä ja monissa ruoanlaittovalmisteluissa.
Vehnäjauho on erittäin monipuolista ruoanlaitto- ja leivontaresepteissä. Se tuo mukanaan hiilihydraatteja, proteiineja ja joskus kuituja.
Riisi luokitellaan jyvien pituuden mukaan:
- Pyöreä riisi: keskipituus enintään 5,2 mm - Pituuden/leveyden suhde alle 2.
- Keskipitkä tai puolipitkä riisi: keskipituus yli 5,2 mm ja enintään 6 mm - Pituuden/leveyden suhde alle 3.
- Pitkä riisi: keskipituus yli 6 mm.
Riisi luokitellaan myös murtuneiden jyvien prosenttiosuuden mukaan (murtuneet jyvät eri käsittelyvaiheissa), se sisältää:
- enintään 5 % murtuneita jyviä.
- Riisi: - sisältää 15 % tai vähemmän murtuneita jyviä.
- Toisen luokan riisi: - enintään 50 % murtuneita jyviä. Esikypsennetyssä riisissä hyväksyttävät murtuneiden jyvien prosenttiosuudet vastaavat yllä olevia prosenttiosuuksia plus 10 % absoluuttisena arvona.
Murtuneet jyvät erotetaan muista jyvistä ja niitä käytetään eläinruokana, riisihiutaleina tai kahvin valmistukseen.
SARL SOLUTIONS tarjoaa sinulle valikoiman ELITIS, OMEXCO ja EIJFFINGER -seinäverhouksia. Kasvikuiduista valmistettu ja nykyaikaisella tyylillä, ne kohottavat sisustustasi.